Dygnsrytmen är rubbad.

Jag har nu identifierat den störning som jag har tyckt rubbar min dygnsrytm (träna, äta, sova).  Störningen stavas skolan. Den tar en fruktansvärt massa tid från de essentiella saker man måste göra (träna, äta, sova). Eftersom jag inte kan leva utan dessa tre ting så kommer givetvis skolan i sista hand. Det är ju inte alltid så bra och ibland så har den kommit i sista hand så länge att jag måste göra skolarbete istället för någon av de andra tre sakerna (ofta då sova). Det är inte heller så bra.
Men vi har nu gått i skolan i ganska många veckor, och jag lever fortfarande! Det är ju ganska positivt. Dessutom går veckorna så fort nuförtiden så det finns hopp!




Efter jul! JA, då har vi inget projektarbete. SKÖNT! Tisdagen ledig! (ok, fram till kl. 14.00 iaf.) OCH inte heller något skoterförarbevis på fredag eftermiddag! Jag kan då ÄNTLIGEN återigen träna på fredag efter luch!
Ja, jag vet, jag har själv valt att läsa skoterförarbevis, men det individuella valet är faktiskt bara 2 timmar. Från 12.40 till 14.40 . Men vår lärare envisas med att gå till 15.00 !!!!! De där extra 20minuterna gör mig GALEN! jag står helt enkelt inte ut. Men som sagt, efter jul är det slut med det! Efter jul har jag också förhoppningsvis körkort!!

En helt annan sak:  Jag var tvungen att limma ihop min mobil idag igen, det är fjärde gågnen. Det börjar luta åt att jag måste köpa en ny. Gaaah, det vill jag inte ( det har jag inte råd med!) Någon som har en mobil (bra!) till salu?
En till helt annan sak: Jag vill ha SNÖ!!!!!!!!

Nu är det slut!
hejsvejs
// Johanna

Jag kan fastiskt stava!

Alltså, nå får ha överseende med mig och mina inlägg. Jag ser helt enkelt inte alla stavfel som jag gör, och jag stavar ju fel hela tiden! Jag måste ju ha någon sorts dyslexi...
(och för er som undrar över rubriken, så är det med flit!)
// Yo

Det bara bubblar...

Gaaahh, gngngng, iiiiiiii, aaaaaaaaaaahhh,
RASTLÖS!

Så här är det varje gång! Alltid! Oundviktigt, ofrånkomligt.
Jag är någonstans, har jättekul, kommer hem, allt är som vanligt trist och jag håller på att döööööööööööööööö av uttråkning och rastlöshet! I hela mig bubblar det av roliga saker som jag varit med om, personer jag har träffat, komentarer som har fällts, som jag vill berätta. Men jag vet ju att vissa saker kan man inte berätta om, vissa saker måste man bara uppleva! Som hur det känns när man just har tränat 2,5 h och om några timmar ska träna 3 timmar till! Eller hur det känns att äta potatis till lunch VARJE DAG! (fruktansvärt, I can tell! )

Som vanligt är jag dålig på att ha med kameran. (eller egentligen inte, jag har alltid med den, jag tar bara aldrig kort) MEN när jag vaknar en morgon så bara MÅSTE kameran fram!

 
image20

SNÖ!
(barnsliga som vi är så är snökastandet redan i full gång!)

snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö snö

UNDERBART! Den låg kvar nästan hela dagen, och på kvällen snöade det mera och nästa dag också! Stora fina, mjuka snöflingor! När vi gick stavgång i slalombacken var det nästan snöstorm!
GLÄDJE i sin renaste form!


Mera bilder! Mera glädje! För jag älskar att åka skidor!


Har säkert fler bilder senare i veckan, få se om de kommer fram...

Men inga bilder i världen kan ju visa hur kul vi hade det när alla satt i våran stuga och spelade Maffia, eller hur trötta vi var på torsdag efter lunch eller hur LESS vi var på potatis. Eller förvånignen i mitt ansikte när jag ser en ytterst välbekant person i tunneln.

Sista dagen, sista passet, det känns ganska bra i kroppen med tanke på omständigheterna. En hel hög med Halti -sponsrade åkare är i tunneln, jag håller som vanligt på att dö av avundsjuka över deras (århundradets snyggaste) dressar, mössor, jackor o.s.v.  En misstanke dyker upp i min hjärna, och den blir starkare när jag ser någon som jag tycker stämmer mycket väl överens med den misstanken. Jag kan inte släppa att jag faktiskt kände igen en av de där åkarna. Ca 1,5 timmar senare bekräftas min misstanke när jag hör en röst bakom mig.

Joakim Lehto
vilken liten tomte han är! ( tomte är ett nytt uttryck som jag börjat använda och bör tolkas som att personen i fråga är lik en liten hustomte som är lite lustig och, eller har knasiga saker för sig, eller bara allmänt är tokig). Jag visste att han skulle på läger men inte att han skulle till Vuokatti. Inte ett ord om att han skulle till samma ställe, samma vecka som jag!
Nåja, en liten överaskning bara, ( jag misstänker starkt att de var där redan på torsdag, då var jag däremot inte vid fult medvetande i slutet av träningspasset.) Hoppas att han kan fixa en mössa åt mig!  VILL HA!!
Snackade med några andra finnar om det här med mössa, frågade om jag kunde få en mösssa eller kunde sno en av någon. Men nej, de hade inte ens en sådan mössa. Synd!

aja, nu får det vara nog! Hoppas att ni har haft det bra ni med!
// Yo

Ps. Jag kan faktiskt stava till ->större<- Jag stavade lite fel i förra inlägget.


Sushikväll hos JT

Japp, på johannas födelsedag (för länge sen ;)) samlades vi; Pauo, Vicy, Jag och JT's familj i Tholerudarnas stora kök och geggade. Det var första gången vi (jag, vicy, pauo och johanna) gjorde sushi, så vi var lite nerösa inför resultatet. 
Gunilla och Håkan plockade fram asiatiska attrialjer, från husets alla vrår, för att höja stämningen. Kinesiska te-"muggar", kimonos, pinnar och solfjädrar. Stämningen var laddad; hur skulle det smaka?
Joo, det smakade faktiskt bra(!) ^^ överraskande men vi kunde faktiskt göra sushi, det var inte alls svårt. t.o.m. vicy som förut inte tyckt om sushi mumsade på. Och vi kom på att det är en ganska billig rätt, så den åker in i våran kokbok :D

Kvällen avslutatdes med animen "spirited away", en mycket bra och pedagogisk film om man har som "imeda" att lära sig det japanska språket. En på det hela taget lyckad kväll! ^o^


Kom igen, Jenkan: TÅRTA!

Ännu en vecka har knegat sig förbi, man hinner nästan inte märka dem. Tänk att det har gått nästan åtta veckor sedan skolan började, det känns som tre. Och snart är det lov ^^ brabra  Vet inte om jag vill att det ska fortsätta gå så fort, man vill ju gå ut snart, el. om det får sega till sig lite så jag hinner med, har mycket matte att göra. 

Nu är det helg iaf. och ärligt talat vet jag inte vad jag ska hitta på idag. Hela veckan går jag och längtar efter sömn och nu när jag "har tid" att sova så är det så tråkigt ^^ Måste ju hitta på nåt att göra snart el. så kommer jag att bli tjock(are). Har hunnit bli sockerberoende under veckan som gått så nu ser naglarna ut som ett helvette igen ;) och jenkan fyllde ju år i förrgår så nu har vi ingredienser till tårta hemma igen. Tillväxten i magtrakten är ett faktum ^^ can't wait! Ska han inte göra sin jääävla tårta nån gång så jag får bli ex-beroende snart?! ;) ulp, måste ut och springa...

Funderade på att fara och simma idag, det kan jag ju börja göra, men då kommer jag inte hem :( för vicy och paui(I guess) ska t emma och fika (grattis emma!). Så det kanske blir ett japanskt 14:is drama hihi.... (el bara tvXD)

Imorgon ska det väl bli nåt iaf. (så lagom kryptiskt;)) hoppas att det blir kul :D

Märker nu när jag sitter och skriver att mitt inlägg då och då måste redigeras då det drar åt dagbokshållet, som i boken jag läste. Så lättpåverkad är Jag, men jag vet; det här är inte Mysterys Lounge(!)  ...som tur är^^ *(och jag är ingen VFT:are (I hope;) (or imagine)))

nåja nu ska jag inte fylla ut med nå mer bullshit
ha d gött!!
Lo

Söndag

Så kom då sista dagen på veckan, och alla drog hem till sig och lämnade mig ensam med en stor, blå luftmadrass. Jag bearbetade sorgen med lite "glasstårta", d.v.s. chokladtårta + vaniljglass (det smakade sandwish^^), och lite ensam mamma söker.

Helgen gav mig mkt underhållning, film och seriestarter, mkt sötsaker, 2 böcker och mkt lite sömn och motion. Tack pitegänget och fan vad coolt att ni kom! :D

Armasjärvistä Vuokattiin

På måndag bär det av till Vuokatti! =) Yes! Äntligen nåt kul, är nämligen dödligt less just nu. Får se om jag tar några fina bider som jag kan visa och göra er gröna av avund med...;P

Igår var det sista natttävlingen, gick inte överdrivet bra precis. Sikten var inte den bästa heller, jag tror att jag har snöat in för mycket på körkortsteori, jag bedömde siktan och anpassade hasitgheten efter den, = det gick inte fort!

Aja inte för att det var någon stöller katastrof, jag har ju bara varit med två av fyra deltävlingar, hade ändå ingen chans att ta hem totalen. Kul hade jag iaf! Och träffade många kompisar som jag inte sett på väääldigt länge!
Roligt roligt, även om det var vissa problem med komunikationen ;P

// Jojohohanonnona

Surprise!

Nu är det tårtbak på G, för 3 ggn den här veckan^^ ska bli gött! Sandra vispar chokladmousse och de andra ser delaktiga ut. De överraskade mig igår, bara dök upp i skolmatsalen :D Tydligen var det nåt de hade pratat med vicy om, sneaky! Så igår tog vi en sväng till finland och handlade; mums m karra... och sen blev det lite film och idol.
Men nu: TÅRTA!!!

RSS 2.0