Springa, sprang, sprungit

Var ute och rännde nu ikväll, på Isovaara, med pannlampa karta och kompass. Nattorienterade alltså. Jag och pappa kom på att det skulle väl vara bra om vi tränade lite nattorientering innan tävlingen, så att man kommer in i det så att säga. Så vi drog på oss lamporna och skorna och stack. Man borde verkligen göra sånt oftare, det är ju fruktansvärt roligt!

För övrigt så har jag nu bestämt mig, (tillsammans med Lone och Pauo), för att göra en "studentkokbok" som projektarbete. Det blir nog finfint.

Imorgon är det fredag (Ha, det visste ni inte va!) och det är så skönt! jag tycker, (som alltid) att veckorna går så fort! Jamenar, nyss var det ju måndag! Men i alla fall, ska nog satsa på att städa mitt rum i helgen, man kan lungt säga att det behövs! det var nog minst 4 månader sen, = 16 veckor.. undrar om jag ens vågar sticka in näsan under sängen, damm-monstrena kanske överfaller mig.

Nu måste jag duscha, det är som nackdelen med att man tränar, man måste duscha varje gång. Jobbigt! Undviker det så länge jag kan, men tillslut MÅSTE man ju gå. Det är egentligen lika bra att få det gjort på en gång!
Hejsvejs!
// Johanna

Hård, hårdare, hårdast!

Nog finns det konstiga människor, och jag är definitivt en av dem! Men man har ju inte roligare än man gör sig och det är väl därför som jag gör som jag gör :D t.ex. Ge sig ut och springa en ca 15 km lång orienteringsbana i fjällen när det regnar och blåser, är max 10 grader och dessutom dimma. Sen när man kommer i mål mitt ute i ingenting, genomblöt och trött så slår man upp sitt tält, tar på sig sina torra kläder som man har haft med sig (för jag sa väl att man sprang med sin packning på x antal kilo!) och lagar lite mat, sen sover man där på fjället. Nästa dag när man vaknar så drar man på sig sina fortfarande blöta orienteringskläder och sina iskalla skor och springer 15km till :D

Det var KUL! Och jag gör gärna om det nästa år! Fast funderar på att ta en längre distans då...

Det senaste dygnet har jag levt i en ständig förnekelse av den träningsverk som jag på något mystiskt sätt har dragt på mig. ( undrar hur det gick till) För att ge er en lite aning om hur det kan ha gått till så ska jag berätta för er att andra kontrollen första dagen var på toppen av liftbacken i Riksgränsen. (första var där nere!) För er som inte varit i Riksgränsen kan det kanske underlätta med en liten jämförelse: Den backen är ca 400 höjdmeter, Ruskolabacken är ca 100 höjdmeter.

Kolla på fina bilder på oss galningar och den fina naturen på:
http://kiwiclimber.se/bamm2007/dag1/

Det finns några fina bilder på mig där (och några mindre fina!) om ni kollar noga hittar ni kanske mig :D
//Yo, hård men långt ifrån hårdast!

Ps. Vill bara nämna att jag sprang BAMM30 dvs. 30 km. Det fanns de som sprang BAMM50 eller BAMM70! HÅRT! Jag är grymt imponerad! All cred till dem! Jag kan bara önska att jag också kommer att bli så hård!

Hårda brudar

Hur länge har man inte fått höra att tjejer är mesiga och inte tål någonting, och hur många gånger har detta inte motbevisats? Föder vi inte barn kanske?(ingen personlig erfarenhet på det dock, och det tackar jag förO_o) och inte fan blir vi apatiska när vi blir sjuka (!) Nu är det i alla fall bevisat än en gång; forskare har nämligen kommit på att det är östrigen som styr vår smärtgräns -> mer östrogen=mer smärttålig.
Så kör hårt brudar!

;)


Projekt + Arbete

Snart är det dags att börja med projektarbetet, på tis. närmare bestämt, och idéerna håller sig envist undan. El. jag och pauo funderade på att åka t. st.holm och latja lite... det kan ju vara kul! Men annars vet jag inte... Johanna drog sket ju helt i oss och slog sig i slang med kristina, och ett orienteringläger el. nåt såndant. Så då blev jag ensam! -_- mkt dåligt! men jag hoppas att jag och pauo fixar att slå oss i slang ^^ annas kan man ju lika gärna skita i prejektet, vad är det för mening om man är själv(?!!)

Jag håller mig iaf öppen för förslag och idéer till på tisdag.. så får vi se hur det blir. Var lite sugen på att göra ett eget rollspel, men det är sant; det blir en jävla massa jobb, och man kanske inte får så bra betyg på något såndant. Antar att gräva brunnar inte heller är någon idé, det är nog lite för avancerat.

Fast st.holm känns både kul och lagom stort. Det lutar mkt på det om pauo bara vill det, fast hon var nog inne på mkt konstnärligt, hon är ju bra på sånt. Vet inte hur mkt hjälp jag skulle vara i en modevisning med engendesignade kläder, i "pauo-stil"...  Jag kanske kunde hitta på  lite fjortis-rockiga kläder XD

Hörde förresten med Joel om vad han hade haft för projekt, och om han inte hade gjort nåt nördigt redan då?! ^^ kommer inte ihåg vad det var riktigt men det var nog för avancerat för min del iaf O_o  jag satsar nog på nåt där man inte måste vara smart tror jag XD det blir nog bäst (!)

 nåja nåja nåja
man får väl försöka sig på lite tankearbete snart... el så gör jag som jag brukar; inväntar the illuminated moment som brukar komma ^^

cya
//Lo

Finska för företagare?

Seriöst alltså, jag måste ha fått världens tråkigaste lärobok idag! "Finskan, lättare än du tror" Den är så tråkig att jag garvar åt den. I första kapitlets första mening hittar jag två ord som jag har speciellt roligt åt: Vientipäällikkö och markkinoinassistentti. Exportchef och marknadsföringsassistent. Två ord som man bara måste kunna när man är 17 år och läser finska steg 1 eller? Ja, ojoj. vi får se hur det går med den här finskan, kan ju dessutom bara gå på en av tre timmar i veckan. Nåt måste jag väl lära mig iaf!

Imorgon är det dags! Då far jag och pappa till Björkliden. Ja det fick bli pappa som sprang med mig. Olyckligtvis har kristina skadat sig och kan inte springa med mig. Det är så tragiskt, olyckligt, sorgligt, hemskt och så sant att jag nästan vill gråta. Tack och lov för att man har en shysst pappa som ställer upp då! Även om jag mistänker att det inte bara är självuppoffring utan att han nog tycker att det ska bli ganska kul han med. I alla fall, imorgon bär det av, får se om jag kommer hem levande....

Sa jag förresten att mitt schema är ett helvete? HUR ska jag överleva detta året? .. Hm har kanske mig själv att skylla lite, det är ju trots allt jag som har valt alla kurserna. Men ÄNDÅ! Dessutom så måste jag plugga körkortsteori! Jag behöver ett körkort!

Moikka. Hyvää yötä ja näkemiin
// Yo

Vad har du gjort i sommar? Jag har köpt böcker XD

Jaa.. Johanna dök nu inte upp idag, men det var väl mest synd för henne. Idag har jag nämligen ägnat hela dagen åt att packa upp, ställa i hyllan, sortera, räkna ut styckepris, och titta på mina 94 nya böcker XD Dessa består av 42 st DragonLance, 45 st Forgotten Realms och 7 st övriga (som inte ens ingick i överenskommelsen).  Ska bli spännande att läsa dem, då det bara är 5 st som jag har läst tidigare(jah, heh, ev. nån till då kanske men jag har faktiskt ingen koll på vad de, böcker jag har läst, heter, men de flesta har jag inte läst), dessa dragonlance. Av Forgotten Realms har jag inte läst en enda tidigare, vet faktiskt inte ens vad det är! Men det är säkert bra :D
image5
Då mamma och pappa hämtade böckerna hade jag ingen koll på vad jag skulle få. Den förre ägaren tog 1500kr av en förvirrad mamma (vi hade kommit överens om 1100 kr, vilket skulle ge ca. 20 kr/bok) och gav henne två kassar fulla med böcker. Tydligen fler än vad jag skulle få visade det sig, det måste vara mitt; "forgotten realms? äh, vafan! ta dem oxå!" som gjorde honom så lugn till sinnes då han hällde i några böcker till och tog mer betalt, han fattade väl att det var en book-o-holic han hade att göra med.

Nå, iaf så blev jag ju lite fundersam när han hade tagit mer pengar av mamma än som var tänkt, (hade han lurat oss?), så jag räknade böckerna och räknade ut styckepriset på dem: ca. 16kr/bok!!! Det är jävlarimig inte dåligt! (Dessutom är legenderna och krönikan i storpocket så då de eg. på eng. är på 3 böcker vardera, och på sve. är på 5 böcker vardera så är de i detta sammanhang räknade som en 2 böcker(krönikan och legenderna))
För alla som inte är boknördar kan jag tala om att jag, genom att köpa begagnat istället för samma böcker i affär, sparade ungefär 6500kr, d.v.s. om jag inte hade köpt dem nu för 1500kr, hade de kostat ca. 8000kr. Jag kallar detta ett riktigt jävla kap, och somnar lycklig många kvällar framöver :)

Tyvärr Johanna så måste jag säga att den där extra kendermoore kan bli svår att skiljas från då det faktiskt råkar vara en tidigare tryckning på den, heh, o_o*  mkt snygg sådan!

För övrigt kan sägas att den förre ägaren var en riktig nörd ^^ så typiskt! Hörde att han jobbade på nåt univeritet el. liknande, och såg nördsmart ut :) Jävligt fina böcker lämnade han efter sig oxå, de flesta såg inte ens lästa ut, nån skråma här och där på nån bok bara, helt OK! Dagens ros till honom!


Är det btw nån som har sett till min Flint The King? Den råkar vara lite borttappad... :/

Ps. (Ok jag vet att vi redan har en så rubrik, men ändå!)

Håller på att packa btw, försöker organisera upp det hela.. fast det hjälper inte så mkt. det ser mest ut som ett slagfällt.

Slagfält eller mitt rum? Det är de som är frågan.

Mindre än en vecka

Det är mindre än en vecka kvar till BAMM! Gaaaah, Oooohhh, Weeeiii.
snart snart snart!

Säga vad man vill, men jag är nog ganska knasig. Jag tillbringade lördagen ( OK inte hela, men 4 timmar ) gående i skogen med packning på ryggen och mygg runt öronen och jag tyckte det var jättekul! Jag var inte ensam naturligtvis, vi var tre knasbollar. Det är väl inte så knasigt i sig, men saken är den att vi ska göra om det nästa helg, fast då i fjällen!!! Kul,kul,kul!


OK. det här var det mest osammanhängande inlägg jag någonsinn skrivit. Men det är inte alltid så lätt att skriva ner allt så det blir som lösryckta meningar, fragment av mina tankar. Men det kanske räcke rmed att säga att det var en kul helg? Få se nu bara vad jag hittar på imorgon, (Ni vet alla vad det är för dag i morgon (för de som ändå inte fattar så är det sista dagen på sommarlovet) och då borde man göra nåt kul) jag tror att det blir läsa på soffan dag, eventuellt hälsa på Lone som har fått sina böcker :D !
//Yo

Mentalt prövande.

Hela dagen idag har jag gått och våndats, skruvat på mig av olust, bävat inför det jag måste göra. Jag måste träna idag! Åh, vilken plåga, att veta att man måste ge sig ut i det hemska vädret. ""Jag som har varit sjuk " tänker jag, "Jag måste nog vila en dag till". Fast det var just det... har varit, jag kan inte påstså att jag är så sjuk längre. Åjo, visst är jag krasslig och snorig, men det är knappast så mycket att det rättfärdigar smitning från träning, nej nej. Så hela tiden medans jag låg i sängen och läste, och även när jag låg på soffan och läste har jag i mitt bakhuvud vetat vad jag måste göra och det har inte lämmnat mig nån ro.

Jag planerade att jag skulle ta mig ut efter lunch, men det blev inte av. Jag var ju ensam hemma, det var nog bäst att vänta tills de andra kom hem, DÅ kunde jag ge mig ut. "Nämen oj, det var ju alldeles för längesen jag åt" märker jag när de andra kommer hem. HA som om jag inte vetat att det skulle bli så.... Jag vet ju mycket väl när de slutar jobba, jag flinar åt min egen listighet...Jag lyckades med att lura mig själv där ett tag. Men efter middagen har jag inte längre något val. Ska jag ut och springa så är det nu! Jag MÅSTE ju vara hemma till kl. 20.00 för då börjar ju Robin Hood! Det kan jag inte missa.

Mamma och pappa ger mig inget vidare stöd där jag går runt i köket och sliter mitt hår. Jag viiiiiiil iiiiiiiinte!!! Då kläcker min käre far ur sig: "men Varför måste du ut och springa?"
TACK , verkligen tack! Det gjorde det hela mycket bättre! (<-- Ironi!) DÄRFÖR, därför att jag måste! Jag har tusen olika skäl att fara ut och springa. Tiden rann iväg för mig, jag måste ta mig i kragen! NU. Jag gör det stora misstaget att titta ut genom fönstret.... Det regnar, det är grått, det ser för jävligt ut.

OK, jag kan tricket, jag har kört det så många gånger förut. Det gäller att byta om, sen finns det ingen återvändo. Därför drar jag ett djupt andetag, rabblar alla mina skäl till att träna, hämtar träningskläderna och byter om. Phew, vilken lättnad, nu måste jag bara skynda mig så att jag hinner hem till tv:n.

Naturligt vis så var det riktigt skönt att träna, så är det varje gång! Ju jobbigare det känns innan dessto bättre känns det sen! Skulle gärna ha satt in en bild här på mig när jag kom hem lycklig och genomblöt. :D

För övrigt så är jag riktigt upprörd över mitt schema som jag fått se! Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om det här i bloggen, men jag avstår. Jag skulle nog inte klara av att skriva ett sådant inlägg utan att förolämpa personer som inte bör förolämpas. (speciellt inte om man går på gymnasiet!) MEN jag kan ge ett litet smakprovpå varför jag är så upprörd!

Ingen som går natur, tredje året har möjlighet att läsa Engelska C! Det är nämligen lagt så att det krockar med Matte och Biologi, båda obligatoriska ämnen för naturvetare! Det är absurt, så sjukt, så löjleväckande idiotiskt att jag knappt kan tro det!
Jag kan inte heller läsa finska och jag måste välja mellan antingen Idrott och Hälsa B eller Kör. Sjuuuukt! aldrig att jag accpeterar det! Ha jag tycker nästan synd om dem.. Jag har ju inte ens meddelat dem ännnu att jag tänker läsa spanska också! Gissa om de kommer att gå i taket!

Men här sitter jag och gnäller om mina små pluttiga problem, hörde på nyheterna att i Moldavien (var det moldavien? jag har ingen aning faktiskt, men iaf ett fattigt land!) så har de en läkare på 50 000 invånare. 50 000 personer ska samsas om EN läkare, sjukt! (muha tänk att jag kan få till en sån ordvits i så allvarliga situatoner)
Det bättrade inte precis på mitt humör, vänta bara tills jag bryter lös i världen, då ska det bli andra bullar!
// J

Ps.

Som gammal Gudfadern-fantast kan jag inte heller låta bli att nämna att Italiensk maffia har varit på språng i Tyskland. Genom att mörda sex maffiamedlemmar fick en annan maffiagrupp sin vendetta...vi väntar alla spänt på ev. hämnd.

Friggs dag

Imorgon är det fredag och då lämnar jag Vicy ensam med hästar, hund och katter. Helt ensam blir hon, då mamma idag drog iväg till släkten i Hudik och samtidigt dumpar hon av pappa och J-O i Ljusdal, på bilmässa. På vägen ska de hämta upp mina böcker, två kassar, i Ume.. Kan inte beskriva hur mkt jag myser vid tanken!

För min del bär det av till Lule för att, förhoppningsvis, söpa käder. Vet inte riktigt vad jag ska ha, men något måste det bli, jag vill ju inte gå naken. Är lite lost på det där för tillfället, jag vet inte vad jag vill ha, vad jag behöver el. vad som är fint 0_0 Men man får väl hoppas att inspirationen kommer när man väl är där.

Efter min högst självpåtagna och ytterst movilliga shopping bär det av till Piteå, el. rättare sagt Öjebyn, och vännerna där. Sandra har lovat mig en kladdkaka, och då är jag nöjd XD Under mina fyra dagar där hoppas jag även hinna med att snylta på Sandras körskoleprogram, med test och grejjer, så att jag kan få mitt körkort så fort som möjligt. Det betyder tyvärr att jag måste läsa den där teoriboken innan jag kommer dit, men jag hoppas att mina fyra timmar på bussen skall vara nog. Och låt oss hoppas att jag inte råkar somna istället.^^

Somna ja, som jag förövrigt råkade göra igår, med lampan tänd och boken i handen. När jag sålunda vaknade vid 03.00 blev jag mäkta förvånad, och måttligt förtjust. Däremot hann jag inte tänka övermåttan på det, för så fort jag hade släckt lampan och tagit undan boken damp jag ned på sängen igen och somnade om, så fort att jag inte hann dra täcket över mig. XD

//Benonisen

Statusrapport: Ötå

Kyrkklockan ringer och bussarna väntar på avfärd. Regnet smattrar mot tak och rutor, inte en människa syns till utomhus. Alla söker sig till husens torra rum. På Nordkalottens Kultur- och Forskningscentra är det fler gäster än vanligt. Men ingen behöver hjälp. Därför bidar jag min sista tid på årets sommarjobb, på datorn. Min handledare är på Svalbard och mina uppgifter är slut.

Jag ser egentligen alldeles för lite av Ötå, genom mitt fönster för att tala om hur här är. Men förmodligen händer inte mycket ute på "huvudgatan" heller. Jag vet att systra mi är ute någonstanns med sina basketungar och ränner. Vi kan bara hoppas att regnet avtar så att hon ids hämta mig härifrån, på moppen sen när jag slutar; Jag ids nämligen inte gå hem idag igen...

Förövrigt kan vi nämna att det är surströmmingspremiär idag, en plåga för vissa och ett under för andra. Dagen till ära har Brynolf namnsdag; Grattis på namnsdagen alla sveriges 800 Brynolf! Medan alla Kräftor kommer att bryta naturlagar genom ekvationen x/2=2x, där x=glädje, kommer alla Vågar att ha en svans etfer sig och alla Fiskar bör ta sig i kragen.

Vardagshjältar

Jag läste i tidningen, (hmm.. var det förra veckan?), om en gammal man som fått sin moppe uppbränd. Hur det gick till har jag ingen aning om, för om min ögning av tidningen gjorde att jag fått veta detta, så har det nu flugit mig ur minnet. Man fick se mannen med sin förstörda moppe på bild, och han var så ledsen och grät, han hade använt moppen till att ta sig runt i samhället , och ut i skogarna för att blocka bär och nu skulle han sitta fast i sitt hem.

En vecka senare, nämligen igår, läste jag om en annan person som nästan grät; vår Hjälte. Med tårar i ögonen läste han i tidningen om den stackars gamle mannen, och han erinrade sig att han hade en likadan gammal moppe stående i garaget, inte använd på många år. Med nytt mod i hjärtat drog Hjälten sålunda fram sin moppe och slängde den på en buss. Med länstrafikens hjälp kunde den gamle mannens son hämta moppen på busstationen.
Och om gubben blev glad! Med risk för tårar återigen, tog han en provtur på sin nya moppe och fann att den var; perfekt!

Det glädjer mig storligen att det finns dessa vardagshjältar, som kan skicka en moppe till en gamal man, utan att käva varken betalning el. tack. Givetvis fick han ändå tacksägelser och lovord av såväl den gamle mannen, hans son och en hel del utomstående som läst i tidningen om hans bravad (precis som jag).
Denne Hjälte drog minst sagt sitt strå till stacken, och startade en våg av godhet som mycket väl behövs i värden nu för tiden. Så låt oss alla ta fram lite mer vänlighet och oegoism! FÖR ETT GODARE SVERIGE!!!

Fast jag måste erkänna att hur snäll jag än skulle vilja vara, så skulle jag nog ha svårt att skicka en moppe till någon, man är ju lite girig ändå... Pengar är tyvärr alltför viktigt nowadays, och en moppe kostar ganska mycket (från mitt perspektiv ett iaf.)

Men verkligen en glädjande händelse, som många kan lära av! Ta detta med er i framtiden.

// Inte så god som jag skulle vilja vara.

(undrar btw hur många som har skrivit om det här? Jag är en i mängden, det kan jag slå vad om.)

Words not necessary

Jag var in på biblioteket idag, behöver jag säga mer?
// Yo

Blåbär, blåbär,blåbär

Jag har ägnat hela dagen åt blåbär!
Ut i blåbärsskogen tidigt på morgonen med pappa och Kristina, 2,5 h senare och 40 liter blåbär rikare är vi på väg hem. Tyvärr så verkar det som om att en miljon knottbett kom med på köpet :/
Nu kanske ni tänker att vaddå? 2,5 h är väl ingenting (och sant är väl det) men det tar inte slut där inte! Väl hemma börjar det värsta av allt; att rensa bären! Jag (och resten av familjen) har rensat blåbär oavbrutet i 6 timmar. JAaaa ÄNTLIGEN tänker jag när sista blåbäret är rensat. Det är nu blåbär över hela köket, i skålar, bunkar, hinkar, kastruller ja överallt helt enkelt (och det säger inte lite minsann, vi har ett hyfsat stort kök!) Tydligen så är vi visst inte färdiga med blåbären ändå utan vi ska koka sylt på bären, och det med detsamma. Jaja okej då, jag kan väl hjälpa till tänker jag och så är jag igång igen.

För övrigt så ser våran källare ut som en byggarbetsplats...Det ÄR en bygarbetsplats. (instalation av ny värmepump pågår) Detta medför bland mycket annat ( skräp och damm) att vi inte har något varmvatten och att diskmaskinen inte fungerar. Allt detta plus allt blåbärande medför att jag känner mig ganska less. Jag tycker att jag förtjänar att göra något riktigt kul, men jag kan bara inte komma på vad :/ Bilbängan2 kanske slår till igen. (fast så kul vet jag just inte om det är..)

Imorgon blir det en sväng in till Ötå, måste på nåt sätt få tag på en visselpipa. (Var köper man en sån??) Och så in på bibblan såklart, det var evigheter sen jag var där.

Nu till duschen! ( värmt vatten som man kan skopa över sig, men jag klagar inte, sånt har jag gjort hela sommarn :D)
// blåbäret

Ingen rast och ingen ro (...och det vill jag heller ingen ha)

För 8:e dagen i rad steg jag upp tidigt och for till jobbet, det är underligt hur man kan vara lika överraskad varenda gång väckarklockan ringer, att man aldrig lär sig. Nåja, så kom jag så småningom till jobbet och såg till att slinka ner i källaren på en gång för lite sneak i all hemlighet. Det är otroligt hur lite de förväntar sig att jag skall göra; trots två fikapauser och lunchen så ligger jag rejält före med mina uppgifter. Så det var bara att lägga ihop det: 1 enslig källare + för lite arbete = utmärkt tillfälle att läsa körkortsteori. Så det var vad jag ägnade dagen åt, det går så lätt när man har lugn och ro!
image3
Nu när jag har kommit hem skulle jag gärna fara ut och köra lite, det behöver tränas på är jag rädd. Jag har ju inte gjort det än och födelsedagen närmar sig. XD Men tyvärr! Även om jag skulle få pappa att fara och köra (vilket inte är troligt då det regnar, en perfekt ursäkt för den högfärdige gubben) så kan jag inte, hur mycket jag än önskar det, se fammos bil. Den är borta! Det betyder ingen bil för mig att köra med, inte på vägen iaf. Men det är klart är jag nog desperat kan jag ju ta gamla mazdan och göra 8:or (och 0:or och serpentiner...) på garageplattan...

Jag har gjort en häpnandsväckande upptäckt, gällande mig själv: Jag är för girig för mitt eget bästa, så då var det sagt! Trots detta undrar jag verkligen när pappa ska idas lära upp mig till att ta hand om företagets pappersarbete som han har sagt att han ska. Jag har ju inte frågat, men givetvis måste han ju förstå att jag förväntar mig någon slags provision för arbetet. Det skulle inte sitta fel och ju fortare jag börjar desto mer hinner jag med. ^^ Men då måste han ju "anställa" mig snart :/ detta skall vara sagt trots vissa risker att låta gnällig, men han tar ju aldrig tag i saker!

Nåja, nåja... medan jag väntar, på det ena el. det andra, kan jag väl lika gärna gå och läsa lite mer bilkunnande. ...el. min bok, så att jag kan ta itu med johannas sen, mmm, sista harry potter ;D

Tut-tut-i-rutan
//"Bil-Bängan2" ^^

...men ibland så straffar det sig

Jag går in på vår blogg med tanken att jag ska skriva något om hur helgen varit och ser till min stora glädje att Lone redan gjort detta. Medan jag läser hennes exellenta blogg så häpnas jag över hur bra hon fått med allt. ( jag sa ju att hon var välformulerad!) Jag inser att allt jag har att göra är att instämma i allt hon säger, speciellt det där med blåbärsplockningen :P Nåja jag kan trösta er med att jag nu har en fruktansvärd, ihållande, smärta i ryggen och nedre svanken. Dessutom så har nu pappa fått mig att gå med på att följa med honom ut i blåbärsskogen imorgonbitti, det lär ju inte bli bätttre av det.

Även om det var en enorm vilje-kraft ansträngning att stiga up ur sängen i morse, och det kändes inte alls som att arbete skulle göra mig fri så artade dagen sig riktigt bra. Mitt stora Flyt (med stort F) slog till igen och gav oss löneförhöjnign! ouiii!! :D Jag älskar flyt och svävar på moln så länge det varar!

Nu ska jag gå och vila min stackars rygg!
// Johanna

Arbeit macht frei!

image1
Så här kan man se ut efter en dag på hygget, sliten och trött, trasig och nött, men några hundralappar rikare. Helgen gick ganska bra; det var hyggligt väder och jag vurpade inte en enda gång. Det gjorde nog ingen av oss, tror jag(?). Vi tog det ovanligt lungt och stannade för att äta blåbär då och då, annars kan det vara lätt att glömma bort att ha trevligt när man har en uppgift för händer. Vicy roade oss med felsägningar i massor och vi drömde om framtiden...  i.a.f. ända fram till vår födelsendag ^^ Med fikapaus och lunch som härliga avbrott, då johanna plockade fram LYXyoghurten; mmmmm....
Som avslutning på helgen plockade vi blåbär innan vi for hem, duktigt värre! Och all cred skall till Johanna är jag rädd. Hur lite man än vill erkänna det så ska det sägas, att hon var bäst på blåbärsplockning, och jag var sämst (vi vet inte med vicy dock, men vi vågar nog inte lämna någon kommentar om det).  Mamma och pappa plockade också blåbär och var där hela dagen. Även om de tröttnade på plocket ungefär samtidigt som vi skulle börja med det, vad var det jag sa!!

Tidigt på dan' idag skickade vi grattis-sms till pauo och blev förvånade över att hon var vaken, spec. då hon berättade at hon hade varit ute t. sent igår kväll. Senare när vi kom hem, hittade vi min mobil och ett sms från pauo, med förlkaring till detta mystiska beteende; hon hade nämligen aldrig gått och lagt sig. Nåja, lösningar på vardagsproblem. Vad viktigare är, är att det är Pauo´s födelsedag idag! GRATTIS PAUO 18 ÅR!!! XD Det var ju konstigt att lilla, söta pauo skulle bli "vuxen" före mig :o Jag har alltid kännt mig äldre, hoppas att det inte beror på längden för det vore ju taskigt ;)
Nu fattas bara att hitta på en present och lite firande i efterskott, när hon kommer hem från stockholm, el helgen efter kanske(?). Jag hade ju världens idé till världens present. Men efter noga förberedelse och mycket bläddring i boken så gick jag ut för att sätta the final touch i verket, men i min enfald hade jag glömt att det var ganska sent på året och jag hittade bara 3st mer el. mindre levande maskrosor. MASKROSOR SÖKES! Så kanske får jag strunta i min hemgjorda maskroslikör och återgå till att försöka slå in kramen... något ska jag hitta på, lita på det!
 

btw: det råkar inte vara någon som innehar en kvist malört?

Nå nutt måste jag dra vidare.. bastu väntar :D

släschsläschlonko


Nyhet!

Tadaaa! Nu kan Ni sluta vänta; YoLo´s blogg är äntligen här för att stanna! (?) Med upplysande komik och skarpsynt samhällskritik lovar vi att förhöja Din vardag, eller åtminstone förse den med en hävstång. 
Med två enastående skribenter kan den inte misslyckas!
Lone Maaherra; kvicktänkt och välformulerad (nåja, kanske inte alltid så kvicktänkt) och Johanna Tholerud; välorienterad i såväl nutid som dåtid, samtid, otid, alltid, rättan tid, betänketid och måltid.

Väl mött!

RSS 2.0