Statusrapport: Öjebyn

Fatta att det skall ta nästan 8 timmar att ta sig till Öjebyn från Ötå med buss. Nåja, det gav oss tid att äta varmkorv och dricka capocchino (stavning?) på IKEA. :D När jag och snadra (lire ballade ur) kommit till lägenheten blev det middag bestående av fruktsallad (mkt) och glass (lite;)) framför dramat, och lite klyftpotatis yummie! Nu är det iaf dax att sova så att vi orkar med 12slaget imorgon...
Najtinajt!

18.43

Nu är det bestämt; jag, lire och snadra drar till älvsbyn och "nyårsfirar". Det är kul med "impulsgrejer", det blir enda bussen imorgon, söndag. Vet inte riktigt var vi skall bo, det fixar nog pitebrudarna. Chillchill!
Behöver bara komma på nåt kul till knytkalaset, vet inte om sushi är så populärt.. men kanske snadras kladdkaka(?) eller snickers är ju oxå gott^^, undrar vad som behövs..?

whaEvaaah! om snadra och lire är klara med att skriva sina autografer med "fel" hand så kanske vi kan dra iväg och spela lite risk.

cYa

Japantemat fortsätter även denna dag...

Åt nudlar idag, inhandlade på US & Asian Trading i Happis. Dock tror jag att de var mer från US än från Asia, och utgångsdatumet kunde jag varken hitta på förpackningen eller i detta års kalender. Då ojlan som man skulle sätta i mer liknade smältost fick det bli oljefria, och de såg ut som om om de var fullkorn, men tillsammans med gamla julköttbullar gick det ned. Ett tips till nyblivna nudelfantaster är dock att hålla sig till Samyang Ramen (bara Lucky Me när det krisar, och ät inte oljan! ;))

Nog om det. Såg en bra film igår, el snarare en miniserie; Byakkotai. Nej, nej, låt inte namnet skrämma er, ej heller min "plötsliga" japannoja, och undvik den inte heller för att minst 3 johnnys (vem håller koll på dem alla) råkar vara med. Jag ger den en stor tumme upp, och en 5:a på filmtipset, nu när jag lagt in den. ^^


Jaa ne!

21.oo

Härliga juldagen går även den sin stilla gång, för min del. Lindvi lämnade residenset för en 12+ timmar lång tågresa till huvudstaden. Hon skall lindyhoppa från morgon till kväll :D Vicy drog iväg hon oxå, till hotellet och en av ötås 2 stora åriga händelser. Antar att jag är den enda som inte knallar dit ikväll.
Så nu är det jag och j-o kvar här hemma (vette fan vart far tog vägen). Vi skall väl försöka få igång lite worms här snart, och spela det medan vi tittar på den självklara julfavoriten: Tomten är far till alla barnen. YAY! Självklart kan vi oxå föräta oss på julskina och prinskorv, nu när sushin tyvärr är slut.
ahh där kom farsan hem
så nu dedikerar vi kvällen helt åt lite julliero, kanske kan jag få uppgradera mig ett snäpp från total newbie
ha ett bra slut på julen

Så drar det igång

Ja då var julmaten överstökad och man har lyckats rulla till vardagsrummet för att ta igen sig. Och favoriten på julbordet: Gårdagens Sushi! Mmmmums! Annars hade prinskorven en oväntad uppgång, sry PJ och JT men jag är väl helt enkelt less på köttbullar.

Jag och Lindvi städade vardagsrummet och här är för en gångsskull hyfsat fint. Jag har personligen kämpat upp granen och den ser lika fin och kaotisk ut som alltid. Dock finns där bara en klapp under granen. Den är till fammo och jag säger inte vad det är... hähä Den får hon när hon kommer ikväll (nån gång... hoppas vi...;))

Nu väntar väl tv eller förhoppningsvis lite annan umgängestyp. Hoppades på ett sälskapsspel eller nåt så att man får umgås lite, men jag börjar misströsta, mina tidigare försök har bara lett till msn och egen aktivitet, för alla utom mig. ;( Men nu jävlar(!) blir det godis iaf., det skall väl få igång folk! ;D

GOD JUL


Trots allt

Ok, kag fixade julklapparna ändå trots allt. Och har faktiskt torkat av fönsterbrädan i mitt rum också... ;)

Orka...

Orka städa, säger bara det. Ska nog strunta i det i år. Har inte fixat en enda julklapp heller... Ska nog strunta i det också i år.

// j

Se, törsta efter och förtvivla! (för att jag har men inte ni!)

Haha, Queen of knäck har slagit till igen och gjort ytterligare en omgång knäck.Men eftersom jag är en alltigenom god människa (eller hur Pauo?!) så ska ni få se lite bilder på hur fina de blev!

   

så nu kan ni njuta av den goda knäcken ni med.. (och förtvivla, eftersom ni inte kommer att få smaka!(om ni inte kommer och hälsar på!))
(Man har lärt sig att flitigt använda parenteser nu när man läst matte D(, det kan aldrig bli för många parenteser!))

Det var nog den onda sidan av mig som skrev det här inlägget,  muha.
// Yo

Att göra lista

En liten bit av Johannas att göra för tillfället lista (OBS! Utan inbördes ordning!):

*plugga finska
*åka skidor
*plugga matte
*träna på det jag ska spela på konserten imorgon!
*stryka mitt lucialinne
*åka skidor
*koka mera knäck (så att jag kan vräka i mig ännu mera;)
*sluta sitta på msn när jag borde göra annat
*jogga lite
*anmäla mig till tävlingen i Östersund
*träna så att det går bra i Östersund!!
*göra min spanska läxa!
*tvätta mitt röda underställ
*sticka färdigt tån på min yllesocka
*fixa julklappar
*åka skidor
*städa mitt rum
*börja på min projekt rapport!
*valla mina skidor så att jag kan åka på dem!
*ta tag i mitt liv
*köpa joulusukkla i finland
*träna
*gå och lägga mig tidigare
*börja jogga  varje morgon
osv.osv

tja ett litet smakprov bara....
Nån som vill hitta på nåt skojj?? Jag har så lite att göra och har tråkigt...;D

//Johanna

Queen of knäck, det är jag det!

Min knäck är kungligt god! Alltså, fruktansvärt god! Jag blir beroende av den. Vill ha mer, mer, mer!

Jag måste börja plugga lite finska nu, har ju faktiskt prov på onsdag.. då går det inte an att inte ha tränat nåt.

Har som inget annat att säga för tillfället.. så ha det!
// johanna


Det var det...

Ja, så har man fixat skoterkort också, skönt att få det gjort så slipper man gå på de där timmarna på fredag eftermiddag. Äntligen kan man ägna sig åt essentiella grejer, som träna. Men vädret muckar med mig! Vad är det som är problemet egentligen? Varför kan det inte bara vara kallt och snö?
image29
Så här ska det se ut! En finfin vinterbild från Saariselkä...INGET SLASK!


Grämer mig lite över att jag missar första Sverigecupen pga lucia..Det reducerar mina chanser att komma till Bulgarien från 0% till -33% Det är faktiskt inte så bra att ligga på minussidan där... :(

Men snart är det jul! Ser kanske inte fram emot själva julen så mycket, men lovet! Underbart med lov! Då kanske jag kan styra livet åt rätt håll igen, få lite struktur, bort från kaoset...Då minsann ska jag träna!

Förresten så önskar jag mig ett pussel i julklapp....! (Ifall någon nu undrade!)

Nu ska jag baka knäck! (gott!!!!!) :D

//Yo

What?

Vad är det här nu då? Plusgrader mitt i Vintern?? Nåt är allvarligt fel!
Regn, i December? Fruktansvärt!
Vädret har fått fnatt! Jag kräver en skärpning! NU!

Seriöst alltså, jag deppar ihop om det fortsätter så här.

Kristina och Johanna på äventyr!

I helgen var jag och den roligaste person jag vet (Kristina) i Saariselkä och skidorienterade! KUL! Så kul att skidorientera, har verkligen längtat efter det. Inte oväntat så var det jättefina tävlingar med fina spår. Synd bara att det inte gick så bra för mig. Men aja,..

För Kristina däremot gick det bättre, vann totalt och sopade banan med finska juniorlandslaget, Härligt!
Laddar upp segrarkartorna så ni kan se. Hon har tillochmed ritat in sina vägval. (Johannas vägval på söndag var dock alldeles för hemska för att visa här, det är barnförbjudna grejer ...)



Sa jag förresten att vi åkte dit med Olli-Markus Taivainen och hans bror. Två hyfsat bra orienterare/skidorienterare från finska Pello. (Den som inte fattar att det där var ett skämt borde skämmas!) Alltså, vi har använt våra finska kunskaper till max, och faktiskt lyckades vi kommunicera med dem! Dock var det nog mer tack vare att de trots allt kan prata lite svenska än tack vare våra finskakunskaper. ;P

Där så träffade vi också resten av våra idoler (vi har startat en fanclub) Pellon Ponsi's herrjuniorlag (skidorientering) som garanterat kommer att vinna JVM stafetten om inget oförutsett händer..

På vägen hem så stannade vi för att ta kort på Skylten med stort S. (Aavasaksanvaara)
image28

Det var ett perfekt slut på helgen, en sån där resa som man egentligen aldrig vill komma hem från och som bara kan sammanfattas med ett ord; KUL!

//Johanna

Jag har bestämt mig...

... för att jag ska börja träna....

Ville bara säga det
// Yo

RSS 2.0